KRITISCH SPARREN

Met wie gaat u sparren over moeilijke beslissingen in uw bedrijf?

Iedere ondernemer zal de situatie herkennen: er moet een moeilijke beslissing genomen worden en er is behoefte om hierover te sparren met iemand met kennis van zaken die er niet voor terugdeinst tegengas te geven. Iemand die niet bij de inhoud betrokken is, maar wel snel het geheel kan overzien. Iemand die de vinger op de zere plek durft te leggen. En aanstuurt op een doordacht besluit.

Het kan lastig zijn om zo’n moeilijke beslissing intern in de onderneming te bespreken. Zijn de juiste personen wel voorhanden? Spreken ze u niet allemaal naar de mond, terwijl u juist de diepte in wil? ? Zijn alle partijen bereid hun eigen functioneren bespreekbaar te maken of zichzelf uit te faseren?

Zo zijn er tal van overwegingen die ervoor pleiten een objectief extern persoon erbij te betrekken. Laat mij eens met u meedenken. En terwijl ik niets weet van de organisatie of de personen, vorm ik een beeld van welke kritische vragen absoluut niet onbeantwoord mogen blijven.

Afhankelijk van de casus kan er soms in enkele gesprekken al een redelijk beeld ontstaan. De bevindingen kunnen eventueel in een rapport worden verwerkt. Dit biedt u meerdere voordelen: de kans om te sparren met iemand die onafhankelijk en objectief is en niet gehinderd wordt door zaken waar uw eigen medewerkers mee belast zijn. Ik zal, in uw belang, alle kritische vragen stellen die gesteld moeten worden. Om samen met u tot de juiste beslissing te komen.

Herkent u deze casus? Of speelt er in uw organisatie iets vergelijkbaars en wilt u graag dat ik hierover met u in gesprek ga? Neem gerust contact met mij op.